Anadolu Isuzu İsveç’te Düzenlenen UITP Stockholm Fuarı’na Katıldı

09/12/2019

İhracat’taki büyümesini 2019 yılında da devam ettiren Anadolu Isuzu, 9-12 Haziran tarihlerinde İsveç’te düzenlenen Stockholm Küresel Toplu Taşıma Zirvesi 2019’a katıldı. Fuar standında Isuzu Visigo ve Isuzu Novociti Life’yi sergileyen Anadolu Isuzu, İsveç’te yeni atanan bayisini de ilk kez UITP Stockholm Fuarı’nda duyurdu.

Global bir otobüs markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Anadolu Isuzu, ihracat pazarlarındaki varlığını her geçen gün artırarak Türkiye’yi yurt dışında en iyi şekilde temsil ediyor. 1 yıllık süreçte IAA Hannover, Birmingham Euro Bus Expo, Busworld Moskova ve Berlin’de düzenlenen Bus2Bus Fuarlarına katılan Anadolu Isuzu, şimdi de 9-12 Haziran tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen UITP Stockholm 2019 Fuarına (Stockholm Küresel Toplu Taşıma Zirvesi 2019) Isuzu Novociti Life ve Isuzu Visigo araçlarıyla katıldı.

İsveç’teki bayisiyle birlikte Avrupa’daki tüm ülkelerde araç satışı gerçekleştirmeye başlayan Anadolu Isuzu, satış sonrası hizmetlerde de tüm ülkelerde olduğu gibi İsveç’te de farklı bakış açısı, hızlı servis ve yedek parça tedarikiyle rakiplerinden ayrılmış olacak.

Hem konforlu, hem de alçak tabanlı midibüs; Isuzu Novociti Life

Yeni Isuzu Novociti Life, alçak tabanıyla değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak gün yüzüne çıktı. Büyük ve orta büyüklükteki otobüs yerine küçük boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefleyen Novociti Life, alçak tabanlı yapısıyla engelli ve yaşlı nüfusun sosyal hayata daha fazla katılımını da destekliyor.

Anadolu Isuzu’nun otobüs ürün grubunda bulunan 9,5 m. uzunluğundaki Citibus modeli ile 7,5 m. uzunluğundaki Novociti modeli arasında 8 m. uzunluğuyla yeni bir segment oluşturan Novociti Life, midibüs boyutlarında otobüs görünümüyle dikkat çekiyor. Novociti Life’ın alçak tabanlı tasarımına uygun olarak arkaya konumlandırılan FPT marka NEF4 model motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor. FPT’nin EGR (egzoz gazı geri çevirimi) sistemine gerek duymadan Euro 6C emisyon normlarını karşılayabilen motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ile düşük yakıt tüketimi sağlarken, bu sayede Avrupalı belediyelerin ihtiyacı olan normları sağlamış oluyor. Novociti Life hem yurtiçinde hem de yurtdışında ZF marka manuel ve Allison marka otomatik şanzıman opsiyonlarıyla sunuluyor.

Toplam 60 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş iç hacimli Novociti Life, gün ışığının araç içerisinde etkin kullanımını sağlayan özel yolcu camı tasarımıyla, tekerlekli sandalyedeki yolcuların dahi yan camları kolaylıkla kullanabilmelerine imkan veriyor. Bu sayede dış mekanı rahatlıkla gözlemleyebilen tekerlekli sandalyeli yolcular, Novociti Life’ın insan odaklı akıllı tasarımının tadını çıkarıyor.

 

 

Akıllı tasarım ile servis ve bakım kolaylığı

Yeni Isuzu Novociti Life, hem yolcuların konforu hem de aracın servis hizmetlerini minimum sürede gerçekleştirmek için özenle tasarlandı. Motor bölümü arka kısma alınan Novociti Life, bu sayede alçak tabanlı platformuna kavuştu. Motor ve yürüyen aksamın arkada olması, gerekli durumlarda şanzımanın ve motorun bakım ve onarımını da kolaylaştırırken araç arkasındaki kapak tasarımı da servis edilebilirliği artıracak şekilde tasarlandı. Novociti Life’ın motor bölümüne üç taraftan ulaşılabilmesine imkân sağlayan bakım kapakları sayesinde bakım işlemleri kolaylaşırken müdahale süresi de kısalıyor.

Novociti Life bir yılda 3 ödül birden aldı

Isuzu Novociti Life, 1 yılda toplam 3 ödül aldı. Turquality kapsamında 2017 yılının sonunda düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli tasarım organizasyonu Design Turkey Yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü”’nün sahibi olan Isuzu Novociti Life, ilk yurt dışı ödülünü 2018 yılının Nisan ayında A’Design Award & Competition’dan “Gold A’Design Award” ile almıştı. Son ödülünü Polonya’nın Kielce şehrinde düzenlenen Transexpo Fuarı’ndan “New Model Bus” kategorisi 3.’lüğüyle alan Isuzu Novociti Life, toplu ulaşımda midibüs segmentinde lider konumdaki Anadolu Isuzu’yu çok daha güçlü konuma taşıyor.

Anadolu Isuzu hakkında

Türkiye’de ticari araç üretimine 1984’te başlayan Anadolu Isuzu, o tarihten beri Anadolu Grubu, Isuzu Motors Limited ve Itochu’nun kamuya açık ortaklığı olarak faaliyetlerini ve üretim portföyünü genişletmektedir. Otomotiv sektörünün ticari araç segmentine odaklanan Anadolu Isuzu güçlü bir ürün gamı, etkin satış sonrası hizmetleri ve yaygın bir bayi ve servis ağına sahiptir. Kamyon, hafif kamyon, midibüs, otobüs ve pick up da Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biri olan Anadolu Isuzu ihracat pazarlarındaki iddiasını sürdürmektedir.

Ticari araçların imalatının yanı sıra pazarlamasıyla da uğraşan şirket, Kocaeli’deki 300 bin m2’lik fabrikasında tek vardiyada yıllık 19 bin adetlik üretim kapasitesine sahiptir. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikası, Isuzu’nun tüm dünyayı kapsayan faaliyet ağında kamyon, pick up ve otobüs üretiminde en yüksek kalite ve üretim standartlarını garantileyen Isuzu Manufacturing Management (IMM: Isuzu Üretim Yönetimi) sertifikasına sahip olan, Japonya’nın Asya dışındaki tek tesisidir. Türkiye’de 29 satış ve 102 servis noktası ile müşterilerine hizmet veren Anadolu Isuzu’nun ayrıca 30 ülkede distribütörlükleri mevcuttur. 2018 sonunda 24 yıllık geçmişinin en büyük ihracat cirosuna ulaşan Anadolu Isuzu, aynı yıl 15. defa midibüs ihracat şampiyonu olmuştur. 2018 yılı sonunda ticari araç üretimi ve Ar-Ge’deki gücünü “Anadolu Savunma” markası ile savunma sanayiine taşıyan Anadolu Isuzu, Ar-Ge Merkezi’nde  Türk mühendisleri tarafından geliştirilen lojistik amaçlı ağır kamyonlarını ilk kez IDEF 2019’da kamuoyuna sunmuştur. Anadolu Isuzu Seyit ismini taşıyan yüksek yerlilik oranına sahip; 8x8 tank taşıyıcı araçları, 8x8 taktik tekerlekli araçları ve 4x4 taktik tekerlekli araç modelleri ile hem iç pazarda hem de dünyada yetkinliğini artırmayı hedeflemektedir.